02-10-08

Wat eten we vanavond?

klotenboekEen vraag die hier ten huize al weleens voor commotie kan zorgen is "wat gaan we vanavond eten?" Een vraag die hier trouwens net heb gesteld en nu ook weer voor gemor, discussie en hilariteit zorgt. In mijn zoektocht naar eten stuitte ik op dit artikel van een kok die er aparte gerechten op nahoudt. Ik denk niet dat ik dit hier thuis moet voorschotelen. Lees hier het artikel en smakelijk.

Een Servische kok heeft een kookboek gelanceerd met bereidingen voor testikels, en dat is volgens hem een wereldprimeur. Het multimediale 'Testikelkookboek - Koken met Ballen' bevat handige beeldfragmenten waarin Ljubomir Erovic laat zien hoe je het vel van de ballen haalt en ze in hapklare brokjes snijdt.

Testikelpizza
Het boek bevat recepten voor lekkernijen als testikelpizza, kalfskloten in wijn en ballen met bourgignonsaus. "Alle testikels kunnen worden gegeten", zegt Erovic, "behalve de menselijke natuurlijk. De lekkerste kloten zijn die van stieren, hengsten of struisvogels, hoewel andere mensen hun eigen voorkeur hebben", zegt hij. De 45-jarige Erovic is als autodidact al twintig jaar aan de slag met testikelbereidingen. Hij is daardoor een wereldautoriteit op dat vlak, en organiseert sinds 2004 het jaarlijkse wereldkampioenschap kloten bereiden in Servië.

Download
Zijn boek is voor 7,59 euro te downloaden op yudu.com. (sam)

16:08 Gepost door Stefke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dat koken met ballen gedoe daar in Servië is mij net iets te link. Den oorlog is nog maar net voorbij daar...

Gepost door: Eric Hofman | 02-03-09

Dat koken met ballen gedoe daar in Servië is mij net iets te link. Den oorlog is nog maar net voorbij daar...

Gepost door: Eric Hofman | 02-03-09

De commentaren zijn gesloten.